Първа копка за паметник на ген. Владимир Стойчев

Първа копка за паметник на ген. Владимир Стойчев
Министър Раданова направи първа копка за паметник на генерал Владимир Стойчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Идеята за изработката на паметник на генерал Владимир Стойчев е на Съюза на българските ветерани от войните, подкрепена от Министерство на младежта и спорта, Столична община, Министерство на отбраната и Министерство на културата. Крайната цел е на 22 октомври пред централната фасада на Спортната палата да бъде открит постамент с бюста на Генерал Владимир Стойчев.

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, председателят на Съюза на ветераните от войните Иван Сечанов и 91 годишният рожденик-ветеран Тодор Анастасов направиха първа копка за поставяне на бюст-паметник на Генерал Владимир Стойчев.

На официалната церемония присъстваха още олимпийската шампионата и председател на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева, рекордьорката лекоатлетка и председател на Съюза по аеробика Йорданка Благоева, директорът на Спортно училище "Генерал Владимир Стойчев", Васил Вутев и множество почетни ветерани от войните.

 

#Владимир Стойчев #Евгения Раданова #Мария Гроздева #Васил Вутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници