ЕК с две становища по законодателството за водите

ЕК с две становища по законодателството за водите
Европейската комисия изпраща на България две становища във връзка със законодателството ѝ в областта на водите. Снимка: Soroll,flickr.com
A A+ A++ A

Европейската комисия изпраща на България две становища във връзка със законодателството ѝ в областта на водите.

Първото становище се отнася до пропуски при въвеждането на Рамковата директива за водите в националното право, съобщават от ЕК. Второто становище е свързано с факта, че законодателството на страната не е приведено в пълно съответствие с Директивата за питейната вода, чиято цел е опазването на човешкото здраве от неблагоприятните ефекти на заразяването на вода, предназначена за консумация от човека.

Комисията извърши анализ на българското законодателство, от който установи редица пропуски, а след това изпрати две официални уведомителни писма по въпроса през ноември 2009 г. и през септември 2013 г.
Макар че много от първоначално посочените несъвършенства са отстранени, сега Комисията изисква от българските власти да отстранят и останалите от тях, както и да гарантират например, че се забранява снабдяването с вода за консумация от човека, която представлява потенциална опасност за човешкото здраве, или че използването ѝ се ограничава.

#България #ЕК #здраве #Комисията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници