Закриваме домовете за деца до 2025 г.

Закриваме домовете за деца до 2025 г.
„Готови сме да споделим своя опит в процеса на деинституционализация и с други държави от Югоизточна Европа“, подчерта президентът Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България ще продължи да подкрепя мисията на УНИЦЕФ за замяна на специализираните институции за отглеждане на деца с изграждането на мрежа от услуги, които ще позволят те да растат в близка до семейната среда, заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Плевнелиев потвърди позицията на страната ни за закриване на специализираните институции за деца до 2025 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Ранното детско развитие е от ключово значение за нормалното израстване и затова е особено важно децата да живеят в среда, в която се чувстват емоционално щастливи. Само семейството може да даде любов“, заяви изпълнителният директор на УНИЦЕФ.

Предстои страната ни да подпише Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014-2020 г. и чрез инструментите на европейската солидарност България ще получи допълнителни възможностти за интеграция и социално включване на децата бежанци, представителите на етнически малцинства и на децата, лишени от родителска грижа.

„Готови сме да споделим своя опит в процеса на деинституционализация и с други държави от Югоизточна Европа“, подчерта президентът Плевнелиев.

#домове #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници