Яценюк отправи нови обвинения към Русия

Яценюк отправи нови обвинения към Русия
Яценюк иска Русия да спази споразумението за спиране на огъня. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Украинският премиер Арсений Яценюк призова Запада да не отменя санкциите срещу Москва, докато Украйна не възстанови териториалната си цялост.

Яценюк поиска от Русия да спазва международните си задължения и да изпълни 12-те точки от споразумението за прекратяване на огъня. То беше сключено в Минск на 20 септември. Въпреки това, оплака се Яценюк, всеки ден в боевете с руските сепаратисти загиват украински войници. Той нарече Русия „фактор за несигурността“, а не член на Съвета за сигурност на ООН.

„Ние искаме от нашите партньори да не вдигат санкциите, докато Украйна не поеме контрола над цялата си територия, като се започне с източната част на страната и се стигне до Крим, който беше и ще бъде част от Украйна“, подчерта Яценюк.

В същото време говорителят на НАТО заяви, че наблюдава „значително“ изтегляне на руски войски от Източна Украйна, но добави, че все още има руски военни сили в страната. Говорителят на алианса генерал Джей Янсен заяви, че е трудно да се определи броят на войниците в Украйна, тъй като проруски бунтовници контролират някои гранични пунктове.

#Арсений Яценюк #Русия #Украйна #Москва #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници