НЕК очаква 1 млрд. лв. недостиг

НЕК очаква 1 млрд. лв. недостиг
Според последните уточнения между държавния регулатор и електроразпределителните дружества цената на тока скача с 9,79% от 1 октомври. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Очакваме 1 милиард лева недостиг за този регулаторен период“, заяви Венцислав Марков от НЕК на открито заседание на ДКЕВР за обсъждане на изменението на цените на електрическата енергия от 1 октомври.

По думите му с тази корекция на цените ще бъдат компенсирани около 140 милиона, което показва, че НЕК ще остане в сериозно финансово затруднение.

Марков добави, че в доклада на ДКЕВР се предвижда разходите, които се очаква да се направят за регулаторния период, да бъдат остойностени след завършването му. Това щяло сериозно да затрудни паричния поток на компанията, дори след това тези разходи да бъдат признати.

Председателят на ДКЕВР Светла Тодорова заяви, че регулаторът е наясно, че финансовото състояние на НЕК не може да се подобри значително с това увеличение на цената на електрическата енергия и че затова се предприемали стъпки и в други посоки.

Според последните уточнения между държавния регулатор и електроразпределителните дружества  цената на тока скача с 9,79% от 1 октомври.

 

#НЕК #цена #ток #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"