Поискаха и Плевнелиев да разкаже за скандалното тефтерче

Поискаха и Плевнелиев да разкаже за скандалното тефтерче
Софийският апелативен съд отложи за 16 октомври делото срещу Филип Златанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Защитата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов поиска като свидетели по делото за скандалното му тефтерче да бъдат разпитани президентът Росен Плевнелиев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, бившият председател на НС Цецка Цачева и бившият депутат на ГЕРБ Искра Фидосова.

Искането на защитата обаче беше отхвърлено от съда. Софийският апелативен съд отложи за 16 октомври делото срещу Филип Златанов.

Преди следващото заседание предстои да бъде направена графологична експертиза на две тефтерчета на Златанов – черно и бордо, както и на негова резолюция, и да се изиска справка от президента Росен Плевнелиев, свързана с бившия му секретар Димана Ранкова – също част от делото срещу Златанов, за да се установи дали държавният глава се е отказал да я изпрати в Управителния съвет на БНБ, научавайки, че срещу нея има преписка в Комисията за конфликт на интереси, предаде БНР.

През април Софийски градски съд осъди Златанов на 3,5 г. затвор за престъпление по служба. Делото приключи за 2 дни, след като той поиска процес по съкратената процедура.

Според обвинителния акт Златанов е извършил незаконни действия при проверките срещу Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната палата Лилия Бунева.

#Бойко Борисов #президент #тефтерче #Филип Златанов #експертиза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай