Алжирски ислямисти екзекутираха френски турист

Алжирски ислямисти екзекутираха френски турист
55-годишният планински спасител Ерве Гурдел ден преди екзекуцията
A A+ A++ A

Свързаната с джихадистите от "Ислямска държава" терористична групировка "Войници на Халифата" е публикувала видео, на което е показана екзекуцията на френския турист Ерве Гурдел. Припомняме, че той бе отвлечен в неделя.

Клипът е озаглавен „Кърваво послание за френското правителство" с искане Франция да прекъсне участието си в нападенията срещу Ислямска държава. Припомняме, че в понеделник групата „Джунд ал Халифа" заплаши, че ще убие 55-годишния планински водач Ерве Гурдел, ако Франция не се откаже в рамките на 24 часа от въздушните удари в Ирак. Във вторник ултиматумът бе отхвърлен от френския президент Франсоа Оланд.

В предишно видео мъжът се обърна към президента Франсоа Оланд и го помоли да спре въздушните удари на Франция в Ирак и да направи всичко възможно да го освободи от плен.

Външният министър Лоран Фабиюс обаче заяви, че желанията на джихадистите няма да бъдат удовлетворени. "Ще правим всичко по силите си, за да освобождаваме заложници", каза Фабиюс пред репортери в Ню Йорк, където пристигна за сесия на Общото събрание на ООН. "Но една терористична група няма да промени позицията на Франция", подчерта той.

Алжирските сили за сигурност предприеха мащабна операция за издирване на французина.

Достоверността на публикуваното видео се проверява.

#Ерве Гурдел #ислямска държава #ООН #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"