Цацаров и МВР обединиха сили срещу телефонните измамници

Цацаров и МВР обединиха сили срещу телефонните измамници
Цацаров и Бакалов се обединиха срещу ало-измамниците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Операция за противодействие на телефонните измами е стартирала в сряда сутрин в 6 ч. Акцията е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. Осъществена е след проведена работна среща във Върховната касационна прокуратура, съобщиха от Прокуратурата.

Операцията се провежда на територията на три областни дирекции на МВР - Велико Търново, Русе и Плевен. За координация на действията на криминалистите на трите областни дирекции в ГД "Криминална полиция" е сформиран координационен щаб.

Засега на територията на Велико Търново са проверени 12 адреса в Горна Оряховица, Павликени и село Камен. Установени са 11 лица. Трима са задържани със заповед до 24 часа. Намерени и иззети са 70 мобилни телефона, 18 СИМ карти, 11 пластики, патрон за бойно оръжие, диплома за средно образование, за която има съмнение, че е преправена, както и сумата от 200 лв.

На територията на Плевен са извършени претърсвания на 4 адреса, проверени са 4 автомобила, установени и задържани са 5 лица, иззети са 17 мобилни телефона и 15 СИМ карти.

Действия по разследване са предприети и на 6 адреса на територията на област Русе, включително 3 в град Ветово. Претърсени са 4 леки автомобила, един от които е задържан. При претърсванията са иззети 12 мобилни телефона, 4 СИМ карти, 7 пластики, кутия за мобилен телефон, тефтер с телефонни номера.

Действията по операцията продължават.

#Сотир Цацаров #Йордан Бакалов #Велико Търново #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"