Цветанов отвръща на удара: Колко убийства имаше при Костов?

Цветанов отвръща на удара: Колко убийства имаше при Костов?
Не искам да коментирам измислена комисия без никакъв статут и правомощия, каза Цветан Цветанов по повод заключенията на контракомисията на Иван Костов.
A A+ A++ A

Иван Костов да обясни защо през 2000 г., по време на неговото управление, в България са извършени толкова много умишлени убийства и са откраднати толкова много коли, призова министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след националното съвещание на МВР във Велико Търново.

Така той отговори на упрека, отправен по-рано в понеделник от депутата Иван Костов и оглавяваната от него контракомисия по случая „Мирослава“.

Според алтернативната парламентарна комисия директорът на ГДБОП Станимир Флоров е заблудил вътрешната комисия в парламента при проверката на самоубийството на Стойчо Стоев–Чочо, заподозрян в убийството на 18-годишната Мирослава от Перник.

Според тях Флоров е обяснил действията на служителите си с обстоятелството, че включилата се аларма е предизвикала суматоха, от която Чочо се е възползвал. Народните представители обаче установили „на място и от документи“, че всъщност алармата в жилището на Стойчо Стоев не е работила повече от година.

В отговор министър Цветан Цветанов заяви, че подобни политически атаки са насочени към определени конкретни служители, които имат пряко отношение към разкриването на тежката организирана престъпност в страната през последните години, предаде „Фокус“.

В тази връзка той представи данни, според които през 1998 г. при управлението на Иван Костов в България са извършени 381 умишлени убийства, а през 2011 г. под негово ръководство случаите са сведени до 121.

„Аз не бих искал да влизам в детайли на една измислена комисия, която всъщност няма абсолютно никакъв статут, никакви правомощия или заключения, които могат да излязат и да бъдат официализирани от Народното събрание“, добави Цветанов.

#Цветан Цветанов #Иван Костов #Станимир Флоров #ГДБОП #Чочо #Стойчо Стоев #Мирослава #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »