Протестиращи от „Атака“ атакуваха ДКЕВР

Протестиращи от „Атака“ атакуваха ДКЕВР
„Атака“ протестира пред Министерския съвет срещу новото повишение на цената на тока от 1 октомври. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотина симпатизанти на „Атака“ протестират пред сградата на бившия партиен дом в София срещу увеличението на цената на тока от 1 октомври. От Столична община съобщиха, че движението по бул. „Дондуков“ е спряно.

Протестиращи се опитаха да нахлуят в централата на Държавната комисията за енергийно и водно регулиране и да разговарят с някого от ръководството. Те бяха изтласкани от охраняващите полицаи.

Няколко политически сили ще протестират срещу планираното повишаване на тока. БСП-София ще организира митинг пред сградата на ДКЕВР и Министерския съвет на 29 или 30 септември.

Подобни действия ще предприеме и Патриотичният фронт - коалицията между ВМРО и НФСБ, която ще поеме щафетата на 1 октомври. От Фронта очакват към тях да се присъединят пенсионерски и потребителски организации, а протестът да прерасне в национален.

Обявеното увеличение на тока за бита с 9.79% все още не е окончателно и се прави най-вече заради Националната електрическа компания (НЕК), която само за година натрупа нов дефицит и задълженията й вече са над 3 млрд. лева.

#Атака #протест #ток #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници