МВР е най-политизираното ведомство, смята Бакалов

МВР е най-политизираното ведомство, смята Бакалов
По думите му, ако държавата има воля да се справи с купуването на гласове – ще го направи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Едно от пагубните последствия за МВР е, че то постоянно се политизира и хората, работещи в него, се делят на хора на този или онзи бивш или настоящ министър, тази или онази партия, което не е правилно.“ Това обяви в ефира на бТВ служебният вътрешен министър Йордан Бакалов.

„Тъй като аз самият съм член на определена партия, съм забранил в моето министерство да се говори именно на подобни политически теми, а да се говори само за професионалната работа и задължения“, каза още той.

Бакалов обясни, че следи внимателно работата на шефовете на областните дирекции на полицията.

По думите му, ако държавата има воля да се справи с купуването на гласове – ще го направи. Той коментира най-новите тенденции за изборна търговия и очерта две течения в бизнеса покрай избори.

Първото идва от организирани престъпни групи, които осигуряват определена бройка гласове и ги предлагат на партиите. Второто течение представлява групи от хора, които под ръководството на определена партия купуват гласове.

„Една от новите схеми е обикаляне по различните квартали, махали, питане дали ще се провеждат сватби и различни тържества и съответните организатори на купуване на гласове плащат всички разходи по тези мероприятия с бъдещото намерение да си осигурят определен брой гласове за изборите“, обяви министърът.

#МВР #политизирано #ведомство #Йордан Бакалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници