Второ видео с британски заложник: Спрете войната срещу ИД

Второ видео с британски заложник: Спрете войната срещу ИД
Джон Кантли призова да се спрат ударите срещу ислямистите.
A A+ A++ A

Нов видеоклип с британския журналист Джон Кантли - заложник на джихадистите, бе пуснат в Youtube. В него той призовава САЩ, Великобритания и останалите държави в международната коалиция да спрат ударите срещу крайните ислямисти.

Записът беше публикуван само седмица след първото видео на Кантли, в което обяви, че е изоставен от родината си, и настоя Западът да спре ударите срещу „Ислямска държава“, коментира Би Би Си. Той се появява часове, след като САЩ започнаха въздушна атака над обекти на джихадистите в Сирия.

В новото видео британецът отново говори сам, облечен в оранжева дреха, подобна на тези, с които бяха облечени екзекутираните от радикалната групировка трима мъже. „Ислямска държава“ през последните седмици екзекутира двама американци и един британец, като разпространи записи с обезглавяавнето им.

В първия запис мъжът каза, че това ще е първото от няколко видеа, които той нарича програми, в които ще обяснява философията на „Ислямска държава“.

„Някога президентът нарече конфликта на Джордж Буш в Ирак „глупава война“ и нямаше търпение да отдалечи Америка от него, когато дойде на власт. Сега той отново се заплита в това“, казва мъжът.

По думите му „Ислямска държава“ е „най-силното джихадистко движение в последно време“. Според него групировката не може да бъде особено засегната от американските политици, които я наричат „ужасна“ и „противна“, защото това „не е някаква недисциплинирана група с няколко автомата „Калашников“.

 

#Джон Кантли #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »