Французин е отвлечен и заплашен със смърт в Алжир

Французин е отвлечен и заплашен със смърт в Алжир
A A+ A++ A

55-годишен французин е бил отвлечен в района на Тизи Узу, Североизточен Алжир, съобщи френското външно министерство, цитирано от АФП.

Инцидентът е станал в планинската област Кабилия по време на туристически преход.

Отговорност за похищението са поели от групировката "Войници на халифата" (Джунд ал Хилифа), която е свързана с джихадистите от "Ислямска държава".

Похитителите са пуснали видеозапис, в който заплашват да убият пленника до 24 часа, ако Франция не спре въздушните си удари срещу позиции на "Ислямска държава" в Ирак.

Във видеозаписа е показан френският заложник Ерве Пиер Гурдел. Той казва, че е пристигнал в Алжир на 20 септември и е бил отвлечен на следващия ден.

Гурдел се обръща към френския президент Франсоа Оланд и го моли да спре въздушните удари на Франция в Ирак и да направи всичко възможно да го освободи от плен.

Похищението е извършено няколко часа преди призив на радикалната групировка "Ислямска държава" да се убиват граждани, особено американски и френски, на държави от международната коалиция за борба с тази джихадистка групировка в Ирак и Сирия, отбелязва АФП.

#французин #отвлечен #ислямска държава #Алжир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »