Служебният премиер мести магистрала "Хемус" по-близо до Търново

Служебният премиер мести магистрала "Хемус" по-близо до Търново
Служебният премиер Георги Близнашки на разходка във Велико Търново Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скъп гост на жителите на Велико Търново за Деня на независимостта, служебният премиер Георги Близнашки се отблагодари на домакините за радушното посрещане с радостна вест: има шанс за връщане на старото трасе на магистрала "Хемус" по-близо до старопрестолния град.

Близнашки е водил разговори в Министерство на транспорта трасето на автомагистралата да минава по-близо до Велико Търново, съобщи кметът Даниел Панов след срещата си с премиера. Вече била готова оценката за въздействието на околната среда (ОВОС) и се чакало отношение на местните власти – областен управител и кмет на областния град, за да се върне старото трасе.

Панов припомни, че старият проект е предвиждал преминаване на трасето на „Хемус” на 13-15 километра от Велико Търново, а според новия проект автомагистралата се отдалечава на 27 километра от областния град.

„Ако това се случи градът ще бъде напълно изолиран като областен център”, сподели притеснението на местната администрация Панов. Той допълни, че според Плана за развитие на общината за следващите 10 години е посочено, че ако трасето на магистралата бъде отдалечено на повече от 20 километра от града и околните села, ще започне да се променя икономическия статут на общината и тя ще започне да запада.

 

#магистрала #Хемус #Велико Търново #Георги Близнашки #кмет #Даниел Панов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »