Тютюнджии се борят за независимост

Тютюнджии се борят за независимост
A A+ A++ A

Тютюнопроизводители от Гоце Делчев, Хасково, Кърджали и Свиленград ще учредят ново сдружение и ще се борят то да стои на равно разстояние от политическите субекти.

 „Ще се защитаваме сами, защото политиците, явно е, не го правят", обяснява пред "Фокус" един от инициаторите, Иван Сабахлъков, производител от Гоце Делчев.

Според производителите нищо не се направи от миналата година досега и никой не си е извадил поуки след провалената изкупна кампания през 2013 година.

"Политическите пристрастия и вълнения, както винаги надделяха. Миналогодишната история ще се повтори, дори ще бъде още по-негативна”, подозира Сабахлъков.

Според него причината за липсата на резултати е в политическата обвързаност на всички други организации на тютюнопроизводители. Те са политически зависими, тъй като лидерите или членовете им са общински кметове или участват в партийни структури, сочи Сабахлъков.

Тазгодишната реколта е почти прибрана. Количеството е по-малко в сравнение с миналата година, сключените договори с фирмите-изкупвачи също са малко.

Изкупната кампания започва на 1 октомври, а едва 40% от тютюнът е договориран за продажба. По думите на Сабахлъков и местните производители са пред „обезглавяване” от фирмите при очакваната цена 4-5 лева за килограм.

#тютюнопроизводители #изкупна кампания #Гоце Делчев #сдружение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"