Разбиха колата на британския посланик в Пловдив

Разбиха колата на британския посланик в Пловдив
Крадци разбиха колата на британския посланик в България Джонатан Алън (вдясно) и откраднаха навигационната й система. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Крадци разбиха колата на британския посланик в България Джонатан Алън и откраднаха навигационната й система.

Кражбата е извършена вчера около 18 часа в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

Неизвестните обирджии счупили страничното стъкло на лекия автомобил „Ленд Роувър“ с дипломатически регистрационен номер, паркиран на ул. „Мали Богдан“ в Града под тепетата.

Самият Алън написа в профила си в социалната мрежа „Туитър“: „Лош ден в Пловдив, откраднаха GPS от колата ми, сега съм с полиция и чакаме огледа“.

От страницата на посланика пък става ясно, че това е третата кражба на системата за ориентиране от неговия автомобил за последните шест месеца. Предишните две са станали във Великобритания, пише вестник „Стандарт“.

Само преди няколко дни посланикът, който прекара 6 месеца в пловдивско семейство, за да научи български език, призова местните власти да вземат имотите на мафията.

„Какво означава това - хората, за които всички чуваме и които не могат да докажат откъде е богатството им, нека се разделят с него“, заяви Алън.

След престоя си в Пловдив Алън сподели, че харесва баница, обича да слуша чалга и е възхитен от бабите в България, които били супергерои. Посланикът бил впечатлен и от забележителностите, които е посетил в района на Пловдив.

#Джонатан Алън #посланик #посланик на Великобритания в България #кола #Пловдив #навигационна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"