Четири жертви и над 20 000 евакуирани заради урагана „Одил” (снимки+видео)

Четири жертви и над 20 000 евакуирани заради урагана „Одил” (снимки+видео)
A A+ A++ A

Ураганът "Одил", който преди дни помете мексиканския полуостров Долна Калифорния, е взел четири жертви, съобщи генералната прокуратура на щата.

Трима души са намерили смъртта, опитвайки се да преодолеят с колите си бурните потоци вода, образували се вследствие проливните дъждове. Двама от загиналите са корейци, а  третият - германец, починал от инфаркт.

Още една чужденка от Великобритания е открита мъртва на платноход в Калифорнийския залив при главния град на района Ла Пас. Точните причини за смъртта й се установяват. Съпругът й, също англичанин, който бил на борда на яхтата, е обявен за безследно изчезнал.

"Одил", класиран в категория 3 по 5-степенната скала "Сафир Симсън", връхлетя в началото на седмицата мексиканското крайбрежие, предизвиквайки големи материални щети в Ла Пас и в курорта Лос Кабос.

В зоните, които пострадали от урагана, са били евакуирани близо 23 хиляди туристи. За тази цел са осъществени 190 полета, които са тръгнали от град Лос Кабос към различни населени места - както в Мексико, така и зад граница.

#ураган #Одил #туристи #Мексико #евакуирани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"