До края на месеца подписват за 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“

До края на месеца подписват за 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“
Снимка: www.kznpp.org
A A+ A++ A

Очаква до края на месеца да бъде сключен договор за продължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“, съобщи новият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов в интервю за БНР.

„Ако до края на месеца успеем да сключим договора, се очаква изпълнението да завърши някъде края на 2016-а година. Така че като срок вече от всякъде сме притиснати, тъй като знаем, че на 5-ти блок първо изтича ресурса“, коментира Ангелов.

Според него построяването на 7-ми блок от „Уестингхаус“ е решение на политиците, а не на експертите.

„Считам, че е правилно да се изгради 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“, естествено при изгодни за страната условия. Какво ще бъде решението какво трябва да се направи не е от моята компетенция. Това е в компетенцията на правителството, което трябва да реши”, заяви Димитър Ангелов.

Ангелов обясни, че не знае защо е отстранен предишният шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов.

“Аз, когато бях там, нямаха намерение да освобождават Иван Генов, защото се очакваше той да остане в борда на директорите и да работим заедно, да има приемственост и да решаваме съвместно бъдещето на централата. За съжаление, той категорично отказа, така че аз нямах възможност да питам защо е освободен Генов, и аз бях изненадан”, каза още той.

#АЕЦ „Козлодуй“ #Димитър Ангелов #Ангелов #„Уестингхаус“ #Иван Генов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"