Денис Родман прие поканата – идва в София

Денис Родман прие поканата – идва в София
A A+ A++ A

Петкратният шампион в НБА Денис Родман е приел поканата и ще пристигне в България за „Мача на звездите“ на 7 април.

Организаторите на събитието вече са платили на бившия баскетболист на „Детройт пистънс“ и „Чикаго булс“ за присъствието му.

„Това е събитието на века за българския баскетбол. Не заради парите, а за това, че е стъпка в развитието на този спорт у нас“, каза Стефан Августинов, управител на „Спортлаб“, която организира шоуто, цитиран от „Дневник“.

Събитията, свързани с HDI „Мача на звездите“, за първи път ще са в рамките на два дни. На 6 и 7 април ще има лагер за деца и младежи на възраст между 14 и 19 години, който ще бъде воден от четирима млади български треньори.

Родман ще се включи на втория ден. Децата, които искат да бъдат част от представянето, трябва да се запишат в сайта на шоуто, както и да платят такса.

„За децата това ще е нещо много зареждащо. Допирът до него е една страхотна привилегия. Родман ще участва в сесия, в която ще говори за специфичната си психологическа подготовка преди мачове“, каза бившият баскетболист Людмил Хаджисотиров-Удо, който е един от четиримата треньори.

Ангажиментите на Родман включват още няколко изяви. Той ще даде пресконференция, след това един час ще раздава автографи и кулминацията ще е „Мачът на звездите“.

„Родман няма да играе в него, но и ролята му няма да бъде само да хвърли първата топка“, каза Августинов.

„Идването на Родман ще е много мотивиращо и за самите баскетболисти от българското първенство. Повечето от тях са израснали с мачовете на Родман в НБА“, добавиха организаторите.

Голяма е вероятността в София да дойде и друга голяма фигура в баскетбола – Арвидас Сабонис.

„Той има здравословни проблеми. Ако се възстанови, ще пристигне в София“, посочиха от „Спортлаб“.

Билетите вече са в продажба и струват по 11 и 16 лева, а в деня на мача ще са по 16 и 20 лева.

#Денис Родман #Мача на звездите #София #баскетбол #НБА #България #Детройт пистънс #Чикаго булс #Стефан Августинов #Арвидас Сабонис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »