Джихадистите заплашват да убият още един заложник

Джихадистите заплашват да убият още един заложник
Екзекуция грози Алън Хенинг. Снимка: heavy.com
A A+ A++ A

Терористичната групировка "Ислямска държава" заплаши да убие още един заложник. Това е британецът Алън Хенинг, който е работил като хуманитарен служител в Сирия и е помагал на пострадали от войната там. В защита на Хенинг се обявиха негови колеги, които публикуваха обръщение към терористите, в което настояват да го освободят.

Хенинг работи в Сирия като шофьор и отговаря за разпределянето и транспортирането на хуманитарната помощ от Великобритания. Той е единственият християнин сред колегите си доброволци. Те му дават прякора "Джаджата". Всички го уважават и му се възхищават. Хенинг жертва своето свободно време далеч от семейството, за да помага на нуждаещите се в Сирия.

В крайна сметка е заловен от бойци на "Ислямска държава", които контролират територии в Сирия и Ирак. От групировката заплашиха, че той ще бъде екзекутиран. За да предотвратят това, приятелите и колегите на Алън публикуваха в интернет видео със специално обръщение към лидерите на джихадистите. В четвъртък повече 100 имами и различни организации във Великобритания излязоха с обща декларация, в която отправиха призив и заклеймиха "Ислямска държава".

#ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"