Бургаските миньори прекратиха протеста си

Бургаските миньори прекратиха протеста си
Бургаските миньори прекратиха протеста. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Бургаските миньори от мина "Черно море" прекратиха протеста, след като останаха повече от 40 часа под земята и след като в петък им бяха преведени заплатите. Те бяха посрещнати с овации "Юнаци!". Припомняме, че по-рано през деня от КНСБ съобщиха, че се очаква до края на работния ден да бъдат изплатени възнагражденията на миньорите.

Националната електрическа компания преведе на ТЕЦ-Сливен 500 хил. лв., съобщиха от Българския енергиен холдинг. От началото на годината на „Топлофикация-Сливен“ са изплатени над 80% от дължимите суми, твърдят от БЕХ. Към останалите си контрагенти НЕК е изплащала средно около 58% от натрупаните задължения.

"За да се гарантират здравето и безопасността на работещите в мини „Черно море“, правителството разпореди на Българския енергиен холдинг да намери резерви и да осигури средства за заплати на миньорите. Миньорите не бива да бъдат използвани за икономически взаимоотношения между две частни фирми", отбелязват от БЕХ.

Те уточняват, че НЕК в качеството си на обществен доставчик на електрическа енергия няма търговски взаимоотношения с мини "Черно море“.

#миньори #Черно море #БЕХ #НЕК #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"