Извадиха двама миньори в прединфарктно състояние

Извадиха двама миньори в прединфарктно състояние
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама мъже бяха извадени в тежко състояние от рудник „Черно море“, където 61 миньори стачкуват заради неизплатени заплати. Единият е със сърдечен проблем, а другият е направил хипертонична криза, казаха хората от спасителния екип.

Рудникът, в който са се събрали протестиращите, се намира на четири километра от входа на галериите. Влошава се състоянието на работниците. Много от тях са с повишено кръвно налягане, оказва им се помощ на място, но те отказват да напуснат рудника.

„Двамата миньори, които бяха изведени, са били в прединфарктно състояние“, каза началникът на спасителната служба в мината Петър Неделчев пред БНР.

Той обясни, че работниците са се събрали на тясно, влажно и запрашено място и всеки следващ час крие риск не само за здравето, а за живота им.

Миньорите стачкуват на 300 метра под земята в рудник „Черно море“. 40 от тях са в галериите повече от денонощие, а останалите са се присъединили към колегите си към 16:00 часа в четвъртък.

Лидерът на КНСБ в Бургас Здравко Тошков заяви, че към момента няма информация, че ще започне изплащането на заплатите. Миньорите не са получавали заплатите си за юли и август.

#рудник #Черно море #миньори #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници