Шеф на ВиК подписал в 12 без 5 анекс за компенсация от 17 заплати

Шеф на ВиК подписал в 12 без 5 анекс за компенсация от 17 заплати
Спартак Николов, новият шеф на ВиК Пловдив
A A+ A++ A

Загубата на ВиК – Пловдив е 1,23 милиона лева, докато през същия период на 2013 година е имало, макар и малка, печалба. Това коментира вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева по повод смяната на управителя на водното дружество в Пловдив, последвалите съкращения и съмнения за политическа чистка.

Краткосрочните задължения на ВиК – Пловдив за тази година са 7 милиона лева, а за миналата 2,2 милиона лева, информира БНР (Вnr.bg).

ВиК в града за първи път от много време има неразплатени разходи за ток и гориво, не е платен и кредитът към ЕБВР, коментира вицепремиерът. По думите й само за една година отстраненото вече ръководство на дружеството е назначило 103 души, като 59 от тях са назначени след 1 юли, когато вече беше ясно, че ще има предсрочен вот и служебен кабинет.

Заповедта на министър Захариева за смяна на управителя на дружеството е от 2 септември. В периода до 9 септември, когато промяната е вписана в търговския регистър и новият управител е встъпил в длъжност, предшественикът му е назначил 22 нови служители, обясни вицепремиерът. Голяма част от новите назначения са без изпитателен срок, в ущърб на работодателя.

Екатерина Захариева каза още, че на 3 септември - ден след издаването на заповед за смяна на управителя на дружеството, той подписва анекс към трудовия договор на неговия подуправител, с който се предвижда, че при предсрочно прекратяване на трудовия му договор, ще му бъдат изплатени 17 брутни заплати.

#ВиК #Пловдив #уволнен #съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »