Гръцкото недоволство роди нова партия

Гръцкото недоволство роди нова партия
Не е изключено новата формация да събере огромна подкрепа сред гневните заради съкращенията и правителствените реформи гърци. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Независимият гръцки депутат Панос Каменос създаде нова партия, която ще носи името „Независими гърци“, обяви самият Каменос в Атина.

Каменос заемаше министерски пост в предишното правителство на консерваторите, но впоследствие бе изключен от редиците на „Нова демокрация“. Причината за това беше отказът на политика да подкрепи временния коалиционния кабинет на премиера Лукас Пападимос.

По отношение на новата партия депутатът заяви, че тя ще се бори против кредитите, отпуснати на страната от международните институции, както и че формацията ще бъде адресирана към всички гърци, предадоха БТА и bTV.

Сред учредителите на новата партия има и двама представители на консерваторите, оттеглили се от „Нова демокрация“.

Според гръцките медии в страната „Независими гърци“ прави проучвания на обществените нагласи, както и опити за привличане на функционери от социалистическата партия ПАСОК.

Не е изключено новата формация да събере огромна подкрепа сред гневните заради съкращенията и правителствените реформи гърци.

Така партията може да даде сериозна заявка за управлението на затъналата във финансова пропаст европейска държава, коментира „Ройтерс“.

#кредитори #премиер #ПАСОК #Лукас Пападимос #„Нова демокрация“ #„Независими гърци“ #Атина #Панос Каменос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"