Ислямистите готови за война с Америка

Ислямистите готови за война с Америка
A A+ A++ A

"Войната едва започва и муджахидините очакват американските войници" - с това обръщение в 52-минутен филм екстремистката групировка "Ислямска държава" (ИД) демонстрира готовността си да воюва със САЩ.

Разпространеното видео, озаглавено "Пламъкът на войната", се окачествява от местните коментатори като открито предупреждение срещу Вашингтон.

Според медийни съобщения въоръжените формирования на ИД усилено изграждат мрежа от подземни укрития в северната и източната част на Сирия. Те са напуснали бившите си лагери в долината на Ефрат, техните щабове са изчезнали от улиците на град Рака и на други сирийски градове.

Очевидци твърдят, че тежките въоръжения и военни складове на ИД са преместени в различни места. Семействата на самите бойци са преместени в безопасни райони, по-далеч от завладяните от тях градове. Максимално са съкратени съвещанията на полевите командири. "Те са непрекъснато в движение. Техните "спящи клетки" са навсякъде", свидетелства един от жителите на Рака.

По време на вчерашните слушания в американския Конгрес военният министър Чък Хейгъл и председателят на Обединения комитет на началник щабовете ген. Мартин Демпси заявиха, че военната кампания срещу ИД може да наложи участие на американските военнослужещи в сухопътни операции.

#ислямска държава #ИД #война #САЩ #Сирия #Вашингтон #Рака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници