Бунтовниците искат спешно заседание на ООН заради клането в Хомс

Бунтовниците искат спешно заседание на ООН заради клането в Хомс
В Хомс бяха открити телата на близо 50 жени и деца, убити по особено жесток начин. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Основната сирийска опозиционна група призова за провеждане на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН след съобщенията, че около 50 жени и деца са били избити в град Хомс.

„Сирийският национален съвет осъществява необходимите контакти с всички организации и държави, които са приятели на сирийския народ, за да се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН“, се подчертава в изявление на опозиционното движение, цитирано от АФП и „Фокус“.

В понеделник стана ясно, че телата на 47 жени и деца са били открити в сирийския град Хомс, където силите за сигурност се сражават с противници на режима на президента Башар Асад.

Сирийският активист Хади Абдула съобщи, че телата на 26 деца и на 21 жени са били открити след „клане“ в кварталите Карм ел Зайтун и Ал Адауия в обсадения централен сирийски град.

Някои от жертвите са с прерязани гърла, а други са с множество прободни рани.

Сирийската държавна телевизия обвини за убийствата „въоръжени терористични групи“, които са отвлекли и избили жители на Хомс.

По-рано днес приключи двудневната мисия на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан, който напусна Дамаск, без да успее да договори примирие в Сирия.

#ООН #Съвета за сигурност #Сирия #Хомс #жени #деца #президент #Башар Асад #Хади Абдула #Карм ел Зайтун #Ал Адауия #Дамаск #Кофи Анан #Арабската лига #убийства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"