Адвокатите на Цветан Василев: Продължават да го заплашват

Адвокатите на Цветан Василев: Продължават да го заплашват
Цветан Василев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокатът на банкера Цветан Василев - Христо Ботев, заяви, че заплахите срещу клиента му не са от вчера и от днес. Василев ги е заявил и пред прокуратурата, и пред главния прокурор. 

„Отишъл е сам в полицията, защото не иска да е човек, който се крие“, заяви адвокат Ботев пред Нова телевизия.

На въпрос къде се намира Василев, адвокат Ботев заяви, че не знае къде е клиентът му в момента и не е контактувал с него, но уточни, че Цветан Василев не се крие.

Попитан какво знае за заплахите срещу клиента му, той каза, че има такива заплахи от самото начало, както и за по-пресни действия. „Той получи сигнали, че има данни за поръчка за неговото ликвидиране“, коментира Симеонов.

Той съобщи, че засега процедурата по екстрадицията на Цветан Василев върви нормално. Очаква се днес съдът в Белград да обсъди мярката за неотклонение на банкера.

„Обвинението, че е източил 206 милиона лева е абсурдно. Има данни за липса на някакви средства от касата на КТБ, но не знам какво общо има това с Цветан Василев“, каза адвокатът.

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка  Цветан Василев потърси контакт с полицията в Белград в понеделник.

Пред Новините.БГ българският му адвокат Константин Симеонов обясни, че целта на посещението в едно от управленията на сръбската полиция е била Василев да се представи и да удостовери своето местонахождение, както и да разбере дали имат някакви въпроси към него.

 

#Ботев #Симеонов #Константин Симеонов #Христо Ботев #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »