Не бъди блого-безразличен!

Не бъди блого-безразличен!
A A+ A++ A

Малкият, но безстрашен свят на българските блогове за моя изненада и ужас се оказва често по-проницателен, аналитичен и честен форум за мнения от онлайн медии в нашата мила родина.

Ново социологическо проучване обаче показва, че моето мнение е по-скоро изключение, отколкото правило.

Изглежда, че голяма част от българите продължават да асоциират блоговете със сурово и нередактирано съдържание, предназначено за забавление на пъпчиви тийнейджъри и самозвани експерти.

Нека кажа на тези мои сънародници, че грешат. Българските блогове публикуват ерудирани и аналитични мнения и анализи. Горещо препоръчвам да се следят блоговете на хората с опит в икономиката, политиката и журналистиката. Ще видят, че често струват повече, отколкото редакционни статии на много онлайн медии.

Особено като се има предвид очевидния спад в тяхното качество. Причината за това е ясна - основните печатни медии и техните онлайн версии са под командването на оформящия се монопол на медийния пазар, което е най-голямата заплаха за свободата на словото в България.

Съществуват три ядра, свързани с имената на Делян Пеевски, Огнян Донев и Алексей Петров, около които вестниците гравитират като сателити. Под една или друга форма големите медийни играчи и различните структури на властта живеят във взаимноизгодна симбиоза, която трови медийния пазар и работи срещу интересите на обществото.

Вярно, трудно е да убиеш триглава ламя. Но интернет пространството е голямо и спасение дебне отвсякъде.

Изборът е твой, скъпи мой читателю.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници