Таксиджии: Вдигаме цените с до 30%

Таксиджии: Вдигаме цените с до 30%
Увеличение е нужно, защото цените не са пипани от 2006 година насам, коментира Емил Игнатов, собственик на голяма таксиметрова фирма. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Предстои покачване на цените на таксиметровите услуги в София с до 30%, съобщиха собственици на големите таксиметрови компании в столицата.

Причината е повишаването на цените на горивата и природния газ, както и фактът, че цените за километър с такси не са променяни от 2006 година, заявиха от таксиметровите фирми, цитирани от Дарик радио.

Такова увеличение би означавало скок в цените на таксиметровите услуги средно със 17-18 стотинки на километър.

Нормално е да бъдат увеличени цените на таксиметровите услуги с 30%, обясни Людмил Лазаров, собственик на таксиметрова компания.

„Такова нещо предстои, да. Между 20-30%, смятам, че е необходимо с оглед повишението на природния газ. То предстои и ново повишение пролетта, доколкото знам. Приемете, че едни 30% са съвсем обосновани“, обясни той.

Увеличение е нужно, защото цените не са пипани от 2006 година насам, коментира и Емил Игнатов, собственик на друга голяма таксиметрова фирма.

„Ще се наложи да се увеличи цената. Лично нашата компания изчаква увеличаването на цените от по-големите от нас компании. Мисля, че с около 30% ще бъде разумно да се увеличат цените“, посочи той.

Никой от бранша обаче не се ангажира с точна прогноза кога да очакваме по-скъпите тарифи на такситата в София.

#такси #цени #София #природния газ #горива #Людмил Лазаров #Емил Игнатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »