Пилотите на „Ер Франс“ се вдигнаха на безсрочна стачка

Пилотите на „Ер Франс“ се вдигнаха на безсрочна стачка
Мащабна стачка на пилотите от „Ер Франс“ започна днес. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Пилотите от френската авиокомпания „Ер Франс“ се вдигат на най-мащабната стачка от 1998 г. насам, от навечерието на световното по футбол. Причината за недоволството им е разрастването на нискобюджетния филиал на компанията „Трансавиа“, а стачкуват и срещу плановете на компанията за съкращаване на разходите.

Протестът започна на 15 септември в 5 часа местно време, като може да продължи до 22 септември, но крайният срок не е уточнен.

Според официалната информация на „Ер Франс“ само около 48% от планираните полети ще бъдат обслужени. Над 70 000 пътници са посъветвани да отложат пътуванията си за следващата седмица.

Компанията обещава на пътниците си безплатно презаверяване на билетите за други дати и връщане на пълната стойност на билета в случай на отмяна на полета. Според изпълнителния директор на „Ер Франс“ Фредерик Гаже стачката ще струва по 10-15 милиона евро на ден.

Конкурентните компании като Easy Jet вече се възползваха от ситуацията, като пуснаха допълнителни билети от Париж до Тулуза и Ница. Железниците също ще предложат повече влакове през тази седмица, като броят на местата в тях е увеличен. В първия ден от стачката се очаква да се включат най-малко 60 на сто от пилотите на „Ер Франс“.

#Ер Франс #стачка #пилоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници