Половин метър вода шокира туристи в пещерата Леденика

Половин метър вода шокира туристи в пещерата Леденика
A A+ A++ A

Летовничка е колабирала от уплаха вчера следобед в пещерата Леденика във Врачанския Балкан, виждайки как ниските зали се пълнят бързо с вода от проливния дъжд в района. На някои места нивото на водата минало половин метър, разказаха туристи. Допълнителен стрес причинило спирането на тока.

До пристигането на спасителните екипи от Враца обучени да помагат при бедствие екскурзоводи с помощта на двама туристи от Англия измъкнали останалите вътре двама души.

Осем рибари пък закъсали край язовир „Мишковец“ над Берковица, когато нивото му започнало да се покачва, а от небето рукнал порой. Те се обадили на 112 и екипи с тежка техника им помогнали да се приберат, пише „24 часа“.

Заради валежите микроязовирът залял късно в събота черен път, но от общинската управа са успокоили хората, че концесионерът изпуска вода контролирано.

Днес се очакват интензивни валежи в цяла Западна България, на отделни места и до 50 л/кв. м. В следващите дни преваляванията ще продължат и на изток. Очаква се значително повишение на речните нива на Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма. Възможни са внезапни локални наводнения, предупредиха от екоминистерството.


#туристи #Леденика #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »