Валежи в почти цялата страна

Валежи в почти цялата страна
По-интензивни ще са преваляванията преди обяд в Западна България и Предбалкана. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Днес валежи ще има в почти цялата страна – в повечето места ще вали сняг, на места в западната част на Дунавската равнина и крайните югозападни райони предимно дъжд.

Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров, цитиран от „Фокус“.

По-интензивни ще са преваляванията преди обяд в Западна България и Предбалкана. С умерен север-североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. До вечерта в западната половина от страната вятърът ще отслабне, но в източната ще остане ветровито. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7°, в София – около 3°.

Над Черноморието ще е облачно и ветровито. Ще духа умерен и силен североизточен вятър, което ще усили и морското вълнение. Ще превали дъжд, който временно ще се примесва със сняг. Максимални температури – до 3-4°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето – 2-3 бала.

В планините времето ще е облачно, мъгливо, с валежи от сняг, най-интензивни в Западна Стара планина. Ще духа силен и бурен североизточен вятър. Ще застудее. Максимална температура на 1200 метра – около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

След значителното понижение на атмосферното налягане в нощните часове през деня ще започне да се повишава.

#валежи #Дунавската равнина #Националния институт по метеорология и хидрология #БАН #НИМХ #Орлин Лазаров #синоптик #Западна България #Предбалкана #София #Черноморието #Стара планина #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »