Найденов: Още има нещастни кокошки

Найденов: Още има нещастни кокошки
Кокошката стана щастлива към Нова година, категорично не е увеличена цената заради това, подчерта земеделският министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кокошката стана щастлива към Нова година и увеличението на цената на яйцата категорично не се увеличи заради нея, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Цената на яйцата се успокои в момента. Тези, които искат да си купят яйца на нормални цени, сега вече могат да го направят“, каза Найденов пред Нова телевизия в неделя вечерта.

Успяхме да свалим цената на яйцата. Това се случи в рамките на една седмица. Намалени са цените на яйцата, в някои търговски вериги яйцата са включително под 30 стотинки, допълни Найденов.

Кокошката стана щастлива към Нова година, категорично не е увеличена цената заради това, подчерта земеделският министър. Има още нещастни кокошки, срокът да станат щастливи е до към юни месец, посочи той.

Найденов опроверга и твърденията за спрян внос на яйца от Полша, като уточни, че били спрени само нерегламентираните яйца – тези, които нямат маркировка. Мирослав Найденов увери, че нерегламентираните яйца са изгорени.

В случая с яйцата имаше едно изчакване и надиграване на търговци и производители. Някой се опита да задържи реализирането на тези яйца, за да се поддържа високата им цена, каза още земеделският министър.

„Някои в момента правят опити да увеличат и цената на хляба. Тези, които се опитват да клатят лодката, да знаят, че лодката ще се обърне. Нека да не плашим потребителите, защото ще се свие потреблението. Не клатете лодката, тя ще се обърне и ще рефлектира върху вас“, каза още Найденов.

Правят се промоции, а не обратно, защото се цели по-високо потребление, подчерта той.

По думите на Найденов в момента вниманието се насочва към цената на яйцата, за да се прикрие нещо друго.

Той разкри, че в Австрия тече много голямо разследване, което се отнася до България. Разследва се за пари, които са отивали към австрийски политици чрез българското правителство от времето на Тройната коалиция, посочи министърът.

„Това, ако бъде доказано, ще стане голям скандал, но затова трябва да питате Станишев и жената, с която живее (Моника Йосифова - бел. ред.) и която има медийна империя. Но това се покрива, а насочваме вниманието към случая с яйцата“, категоричен е Найденов.

#Моника Йосифова #Станишев #тройната коалиция #България #Австрия #внос #Полша #щастливи кокошки #Нова година #цени #яйца #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"