Пловдив разля тон отбрани вина за почерпка

Пловдив разля тон отбрани вина за почерпка
A A+ A++ A

Половинкилометрова маса, столчета и чаши вино посрещаха днес в центъра на Пловдив всички, които искаха да бъдат съпричастни с радостта на местните жители от избора на града за Европейска столица на културата.

Някои се включиха в празненството без почивка след обикалянето в Нощта на музеите. В 10 000 чаши се разлива над един тон бяло вино от девет изби в общините, подкрепяли града за конкурса.

Пловдивчани демонстрират, че девизът на участието им - "Заедно", не е бил рекламен трик, те наистина са заедно, констатираха репортери.

На откритата сцена на площад "Стефан Стамболов" излизат солисти и хористи от Държавната опера, Биг Бенд, ансамбъл "Тракия".

Кметът на града Иван Тотев вдигна наздравица към събралите се съграждани и произнесе тост:

"Днес сме се събрали тук, за да се поздравим с нещо, което е толкова голямо, че съм сигурен, че всеки от нас не може да си го представи.

Малко са моменти, които остават в историята на един град, за които се говори с десетилетия, ние съвременниците на Пловдив сме щастливци, че живеем в такъв момент.

До днес Пловдив бе кандидат за европейска столица на културата, а от днес Пловдив е българската столица в Европа. Нека вдигнем тост за това! Наздраве!".

Словото бе последвано от изпълнение на "Наздравица" от операта "Травиата" от Хора на Държавна опера Пловдив.


#Пловдив #Европейска столица на културата #кмет #Иван Тотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници