Барозу не вижда траен мир в Украйна

Барозу не вижда траен мир в Украйна
Барозу се съмнява прекратяването на огъня в Източна Украйна да доведе до траен мир.
A A+ A++ A

Прекратяването на огъня в Източна Украйна, договорено преди седмица, не е достатъчно, за да гарантира траен мир, предупреди председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от АФП. Барозу се срещна с украинския президент Петро Порошенко в Киев, където заяви, че всяко решение на конфликта в източната част на страната трябва да бъде основано на спазване на нейния суверенитет.

"Въпреки че сме ангажирани с намиране на решение (на украинския конфликт) по преговорен път, ние няма да се поколебаем да отговорим твърдо на неприемливо поведение от страна на Русия", даде да се разбере той на фона на влизането в сила днес на нови санкции на Европейския съюз срещу Руската федерация.

Порошенко съобщи, че украинската армия и проруските бунтовници са си разменили през нощта 67 пленници, предаде АП. Двете страни в конфликта са си предали край бастиона на сепаратистите Донецк съответно 36 украински войници и 31 бунтовници, сред които руски граждани. Малко по-късно в града бе чут ракетен залп.

Украинската страна предаде в петък на бунтовниците още шестима пленници в района на Константиновка, на около 60 км южно от Донецк.

#Жозе Мануел Барозу #Украйна #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници