Вижте египетските пирамиди с Google Street View

Вижте египетските пирамиди с Google Street View
Снимка: Google Street View
A A+ A++ A

"Гугъл"  представи изображенията си на пирамидите в Газа в Street View, благодарение на които можем „виртуално“ да разгледаме най-известната историческа местност в Египет. Компанията е заснела и други забележителности, сред които пирамидите на Сахара, цитаделата на Саладин и древният град Абу Мена.

Още през 2007 г. "Гугъл" завърши фотографирането на повечето пътища в Европа и Северна Америка, както и на емблематични места като Тадж Махал, но сега за първи път се документира част от Египет. Задачата не е била лесна.

Обикновено, екипите заснемат изображния с камера, закрепена на покрива на автомобил, която прави автоматичен запис.

Този подход не е бил приложим обаче заради неравния терен

около пирамидите. Вместо това служителите, наричани тракери, са обиколили района пеш, екипирани с камери на гърба.През египетското лято, когато температурите достигат 40 градуса по Целзий, това е било голямо изпитание както за хората, така и за техниката.

„Това същевременно беше и уникален опит за нас, тъй като екипировката ни премина тест за издръжливост на горещина“, казва програмният мениджър Амита Хатри.

От началото на размириците в Египет през 2011 г.

чужденци по-рядко предприемат екскурзии в страната

пък било и до пирамидите в Газа. Само 9.5 милиона души са посетили египетските хотели през 2013 година, което е значително по-малко от 14.7 милиона четири години по-рано.

Приходите от туризъм са паднали с над 50 процента, а продажбата на билети за древните археологически забележителности са намалели с 95 на сто. Посетителите на пирамидите са шест пъти по-малко в сравнение с 2010 г. Местните жители се надяват, че изображенията в Google Street View ще привлекат отново хората към оригинала.

Вижте пирамидите ТУК.

#Гугъл #Google #Google Street View #Египет #пирамиди #Газа #Сахара #Тадж Махал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »