СГС отказа да гледа мярката на Цветан Василев

СГС отказа да гледа мярката на Цветан Василев
A A+ A++ A

Състав на Софийски градски съд отказа да даде ход на делото за мярката за неотклонение на собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

„В случая, тъй като няма задържано лице, а се жали 72-часово задържане, жалбата е недопустима и няма да се разглежда. Тя се явява предхождаща акт на прокуратурата, който все още не е издаден“, обясниха магистратите.

Решението им може да бъде обжалвано от адвокатите на Цветан Василев в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Адвокатът на  Василев - Константин Симеонов, бе поискал промяна на мярката за неотклонение на банкера, за да може Василев да се върне в България. Това трябва да стане така, че да не се пречи на самото дело, поясни той пред медиите.

„Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение“, каза защитникът.

По време на заседанието прокуратурата нарече искането на защитата „правен абсурд“.

Обвинителите заявиха, че не искат на делото да се дава ход. Няма задържане, затова не може да се гледа отмяна на 72-часово задържане, сочат прокурорите.

Като мотиви делото да се прекрати, вместо да се разглежда, прокуратурата изброи, че лицето към момента е издирвано, не е задържано, а също и че е било редовно призовано, но не присъства.

Адв. Караделиев опонира, че Цветан Василев е лежал в болница през август във Виена. Прокуратурата по думите на защитника е знаела местонахождението му, но не е направила нищо.

В съдебната зала не бе изяснено дали банкерът се е лекувал преди или след като беше привлечен като обвиняем.

#Софийски градски съд #СГС #Корпоративна търговска банка #Цветан Василев #прокурорите #адвокатите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"