Подозират удавяне за поляците, изчезнали в Златни пясъци

Подозират удавяне за поляците, изчезнали в Златни пясъци
A A+ A++ A

Разследващите изчезването на полски туристи в курорта Златни пясъци все повече подозират удавяне при нощно къпане.

Пети ден от поляците Йоана и Макс няма и следа. Дрехите, телефоните и останалите им вещи са в стаите им в тризвездния хотел „Златен рог“, където са били отседнали.

Момичето (на 23) и момчето (на 25) са дошли на 6 септември заедно с още 23 туристи, водени от полската туристическа агенция OIS. Те веднага тръгнали по заведенията, разказват служители на хотела.

Не били гаджета, каквито бяха първите информации за двойката, а само приятели.

Цялата група е била в дискотека „Мъпет“. След още една почерпка в друг бар Макс и Йоана тръгнали към плажа. Никой не ги е виждал след отделянето им от групата, каза началникът на варненската полиция Николай Калчев.

От хотела твърдят, че полските туристи са били добре почерпени с алкохол още на излизане от хотела.

Полицията ги е обявила за общодържавно издирване. Започната е и процедура за международно издирване.

От водното спасяване не са получавали информация за издирване на удавници, но разследващите проверяват и тази версия. От групата си спомнят, че младежите поели към дискотека край морето. Вариантът нощно къпане е само предположение.

„Ако някой има информация за Йоана и Макс, нека да се свърже с нас на тел. 112 или да уведоми полицията“, обърнаха се чрез медиите от Посолството на Полша в София.

Дрехите, багаж и телефони са намерени в стаята им в хотел „Златен рог“, където се били настанили. Вечерта на 6 септември са ги видели да излизат.

В Златни пясъци изчезна безследно през лятото и 28-годишният Ларс Митанг. На 8 юли той трябваше да лети обратно за родината си, но следите му се губят. Майка му пристигна с двама частни детективи от Германия, но не намериха сина й.

#поляци #изчезнали #Макс #Йоана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници