Световната банка подкрепя родната енергетика

Световната банка подкрепя родната енергетика
Световната банка има готовност да подкрепи България при реформирането на енергетиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Световната банка има готовност да подкрепи България при реформирането на енергетиката. Банката ще подкрепи правителството при разработването на комплексен системен подход от мерки за балансиране на енергийната система и ще съветва МИЕ и ДКЕВР по отношение на инструменти за анализ и взимане на дългосрочни решения.

Това стана ясно след среща на вицепремиера по икономическата политика Екатерина Захариева с новия постоянен представител на Световната банка в България Тони Томпсън и регионалния директор за Централна Европа и Балтийските държави Мамта Мурти, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

По време на срещата Захариева представи основните цели в работата на новосъздадения енергиен борд, чиято най-важна задача е да предложи адекватни решения за нормализиране на ситуацията в сектор „Енергетика“, където финансовият дефицит достига 3 млрд. лева и заплашва системата от колапс. Обхватът на дейностите, които Световната банка може да предприеме в подкрепа на сектора, ще бъде обсъден и от енергийния борд.

„Партньорството ни със Световната банка е от ключово значение за прозрачността и ефективността при взимането на решения и работа в интерес на цялото общество“, категорична бе Захариева.

#България #Екатерина Захариева #енергетика #Световната банка #Тони Томпсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »