Лео стана лауреат с награда за екоактивизъм

Лео стана лауреат с награда за екоактивизъм
Лео ще получи признание за усилията си да опази океаните. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Наградата „Клинтън Глобал“ отива при красавеца Леонардо ди Каприо за неговия принос в опазването на околната среда. Инициативата на президента (1993-2001) Бил Клинтън ще навърши десет години и празнува юбилея си на 21 септември с международна церемония, на която Ди Каприо ще бъде награден.

Припомняме, че наскоро звездата от „Вълка от Уолстрийт“ дари 7 млн. долара за чистотата на световния океан.

„Аз съм тук като един загрижен гражданин на тази планета, който вярва, че това е един от най-важните проблеми на съвремието ни. Това, от което се нуждаем, е траен активизъм и смело политическо лидерство. Ние не можем да си позволим да бъдем странични наблюдатели в този преапокалиптичен сценарий“, каза Леонардо на официалната Океанска конференция във Вашингтон през юни.

Награда за миротворец ще получи президентката на Косово Атифет Джаджага, която работи за помирението със Сърбия и за присъединяването на родината й към Европейския съюз. Номинирани за награда са още Грег Асбед и Лукас Бенитес за техните усилия за подобряване условията на труд на фермерите в Щатите, както и Хаят Синди за това, че насърчава младите хора в областта на предприемачеството и иновациите в Близкия изток.

Хората, ангажирани в инициативата „Клинтън Глобъл“, са помогнали за подобряването на живота на над 430 милиона души в 180 страни.

#Леонардо ди Каприо #океани #Бил Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"