Митничари заловиха над 4 млн. къса нелегални цигари

Митничари заловиха над 4 млн. къса нелегални цигари
4 255 000 къса нелегални цигари, 6901 контрабандни тоалетни води и парфюми и текстилни изделия бяха заловени на Митница Свиленград. Снимка: Агенция „Митници“
A A+ A++ A

4 255 000 къса нелегални цигари, 6901 контрабандни тоалетни води и парфюми и текстилни изделия, нарушаващи права на търговската марка, „натъпкани“ в един камион, задържаха митнически служители на Свиленград, съобщиха от Агенция „Митници“.

Около 22:30 часа на 09.09.2014 г. в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“ е спрян за проверка товарен автомобил с прикачено полуремарке с български регистрационни номера. Товарният автомобил пътува от Турция през Гърция и България за Латвия и е управляван от водач - български гражданин. Шофьорът представил превозни документи за официалната стока - текстилни изделия. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка и е извършено пролъчване с рентгенова апаратура. Установено е, че зад тапа от текстилни изделия са скрити тоалетни води, а зад тях цигари.

Задържани са 4 255 000 къса (212 750 кутии) недекларирани цигари. Митническите служители преброили и 6901 недекларирани тоалетни води и парфюми от различни известни марки. Установено е и че голяма част от декларираните текстилни изделия вероятно нарушават права на известни търговски марки, за което ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

#цигари #парфюми #Свиленград #Турция #Гърция #България #марки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »