Актуализацията на бюджета готова до края на септември

Актуализацията на бюджета готова до края на септември
Близнашки обяви, че до този срок правителството ще е готово и с промени и в Закона за електронното управление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Актуализацията на бюджета ще бъде подготвена до края на септември, заяви на пресконференция служебният премиер проф. Георги Близнашки. По думите му тя се е оказала неизбежна.

Близнашки обяви, че до този срок правителството ще е готово и с промени и в Закона за електронното управление, а до 11 октомври ще бъдат подготвени окончателни варианти по оперативните програми за следващия програмен период.

„Тези дни се навърши 1 месец от встъпването ни в длъжност. Представихме амбициозен набор от цели и задачи. Не е достатъчно да се организират изборите, защото животът продължава, трябва да минем през процеси на стабилизация”, добави той.

„От общо 66 приоритети и задачи към 10 септември са изпълнени 30, а в процес на изпълнение са 35, а по една от задачите водеща е БНБ”, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

По думите му част от неизпълнените ангажименти са свързани със законодателни инициативи, които ще бъдат предприети след изборите – промени в Изборния кодекс, в Закона за прякото участие на гражданите в управлението и др.

Премиерът подчерта, че до момента са отпуснати над 16 милиона лева в помощ на бедстващите региони.

„За два от регионите са изпратени апликационни форми в Брюксел. Очакваме подкрепа от над 300 милиона евро”, посочи проф. Близнашки.

#актуализацията #бюджет #готова #края #септември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"