УЕФА удря „Лудогорец“ по главата с нова пачка пари

УЕФА удря „Лудогорец“ по главата с нова пачка пари
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След класирането си в Шампионската лига българският „Лудогорец“ получи огромни парични бонуси и премии от УЕФА за успеха си, но те явно не са били достатъчни. След отчетените повече от 8,6 милиона евро приходи се очакват нови 265 000 евро да влязат в касата на клуба. 

Причината за неочаквания бонус е нарушаването на финансовия феърплей на УЕФА от други клубове. Известно е, че от асоциацията държат много на разумното харчене на пари за заплати и трансфери в последните години. Един от отборите, нарушили правилата, е и българският „Левски“. Другите провинили се са „Манчестър Сити“, ПСЖ, „Зенит“, „Анжи“, „Бурсаспор“, „Галатасарай“ и „Трабзонспор“.

Карл-Хайнц Румениге, в ролята си на президент на Европейската клубна асоциация, съобщи, че най-вероятно глобите, който тези отбори ще платят, ще бъдат разпределени поравно на отборите, участващи в евротурнирите през тази година. Всеки участник в Шампионската лига и Лига Европа ще получи 265 000 евро за мачовете в груповата фаза, а продължилите напред в елиминациите ще бъдат възнаградени още по-щедро.

 

 

 

 

 

 

#Лудогорец #Шампионска лига #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници