Отпускат по 6000 лв. за семействата на загиналите жени

Отпускат по 6000 лв. за семействата на загиналите жени
A A+ A++ A

Общинският съвет в Бургас одобри предложение на кмета Димитър Николов да бъде отпусната финансова помощ за семействата на загиналите в съботния порой жителки на морския град Недялка Танева и Камелия Желязкова, както и да бъдат предоставени допълнителни средства за ремонти в най-пострадалите от наводненията райони.

Семействата на двете жени ще получат по 6000 лева. Камелия беше на 21 години - единствено дете в семейството на Ганка и Красимир Желязкови, възпитаничка на ГРЕ "Г.С.Раковски", завършила Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Недялка остави безутешни дъщеря и син - Дияна и Георги. Гласуваната помощ ще послужи на тях и на овдовелия й съпруг Стоян.

Съветниците откриха днешната сесия с минута мълчание в памет на загиналите във водната стихия.

Общината отпуска спешно 250 000 лв. за възстановяване на порутените сгради и разрушената инфраструктура.

Най-засегнати от бедствието са рибарско селище "Ченгене скеле", вилна зона "Черниците", вилна зона "Росенец", с. Маринка, с. Извор, крайбрежната територия на кв. Крайморие, кв. "Победа", Морската градина на Бургас.

Особено силно е пострадала пътната инфраструктура във вилните зони, където има участъци, до които достъпът е невъзможен.

Община Бургас ще внесе аргументирано искане за финансова помощ до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. По предварителни сметки ще са й нужни над 1,5 милиона лева.

"Докато държавната финансова помощ бъде одобрена, ние не можем да стоим безучастни. Въпросните 250 000 лв. ще бъдат използвани за купуване на строителни материали, за наемане на допълнителна тежка техника, за бързи мерки по обезопасяване на инфраструктурата в най-критичните места", каза кметът Димитър Николов, цитиран в Бургас.инфо.

#Бургас #Общинският съвет #кмет #загинали #финансова помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"