Над 500 секции в чужбина за вота на 250 000 българи

Над 500 секции в чужбина за вота на 250 000 българи
A A+ A++ A

Над 500 секции в чужбина за предстоящите парламентарни избори очакват от временните съвети на българите в чужбина. Димитър Иванов, глобален координатор на съветите, обяви пред БНР, че се очаква 250 хил. българи да дадат вота си зад граница.

До днес българите, които живеят извън страната и искат да гласуват на предстоящите избори, трябва да заявят това, за да бъде открита секция за гласуване. Организациите на българските граждани могат да направят предложения до дипломатическите мисии за местоположението на секциите.

Голяма част от българите в чужбина най-после ще има физическа възможност да упражни правото си на глас. В САЩ има над 40 секции сега. Например в големия мегаполис Ню Йорк ще има няколко секции, посочи Иванов.

Екип от над 100 души работят по организацията. Целта е да не се харчат пари на българската държава, а да се намерят безплатни помещения или с много евтин наем. Нашето желание е дори представителят на МВнР да бъде упълномощен, за да не се харчи нито един лев за провеждането на изборите, коментира още Иванов.

#избори #секции #чужбина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »