БНБ си е затваряла очите не само за КТБ, заяви премиерът

БНБ си е затваряла очите не само за КТБ, заяви премиерът
Проф. Георги Близнашки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер проф. Георги Близнашки заяви, че надзорът на Българската народна банка си е затварял очите за много нередности във финансовата сфера, не само относно КТБ. Той нарече проблема с поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка „бомба с цъкащ механизъм” и намекна, че в сектора може да се появяат още подобни проблеми.

„Надзорът на БНБ си е затварял очите за нередности, мисля, че и по други въпроси, но прокуратурата прави обобщение. Има неприятни явления и те се мултиплицират. Добре е, че се направиха положителни стъпки, но дълго време сме си затваряли очите – не се предприемаха необходимите мерки и то във времена, когато във властта бяха хора, които минаваха за финансови експерти”, коментира Близнашки в студиото на Би Ти Ви.

Според него, големият проблем е как държавата да спаси своя военно-промишлен комплекс, чиито пари са в КТБ. Предложението на финансовия миниртър Румен Порожанов за изплащане на малки суми между 500 и 1000 лв. би успокоило напрежението сред малките вложители в банката. Проф. Близнашки обаче подчерта, че решението за такова действие е изцяло на финансовата институция.

„В началото на октомври трябва да има резултат, но има възможност да се поиска удължаване на срока на проверката”, каза още Близнашки.

#Георги Близнашки #Българската народна банка #Близнашки #КТБ #Румен Порожанов #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници