Кранове влизат да разчистват Ченгене скеле

Кранове влизат да разчистват Ченгене скеле
A A+ A++ A

Бургаският кмет Димитър Николов е разпоредил за нуждите на пострадалите рибари от Ченгене скеле да бъде осигурена тежка техника. Към мястото вече потеглиха камиони и кранове, които ще участват в разчистването на едрите отпадъци и разрушената инфраструктура и ще помагат и за изваждане на потопените от пороя лодки, информират регионалните медии.

На рибарите ще бъдат доставени строителни материали от извършващите се ремонти в града - чакъл, отсевки и фрезован асфалт. С тях може да се оформят подходи към отделните сгради.

Движението в селището все още е крайно затруднено. Обявеното частично бедствено положение в кв. „Победа“, рибарското селище Ченгене скеле, село Маринка и село Извор все още не е отменено.

Сружители на общината правят подробни описи на нанесените щети. Подкрепени със снимков материал, те ще бъдат представени към аргументирано искане за финансова помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Социалните служби обхождат на адресите им пострадалите бургаски семейства, за да ги консултират имат ли право и на каква помощ. Те ще им помогнат също за подготовката на необходимите документи.

Кметът Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет да гласува и за финансово подмомагане на семействата на двете загинали при наводненията жени - Недялка Танева и Камелия Желязкова

#Бургас #Ченгене скеле #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници