Борисов: Без ГЕРБ няма стабилност

Борисов: Без ГЕРБ няма стабилност
„Видя се, че без ГЕРБ стабилност не може да има“, заяви председателят на партията Бойко Борисов. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„Видя се, че без ГЕРБ стабилност не може да има“, заяви председателят на партията Бойко Борисов на среща с ръководството на КНСБ, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Разговорът се проведе по инициатива на синдиката. Двете страни обсъдиха акцентите от управленската програма на ГЕРБ, както и предложенията на КНСБ за реформи в основни сектори.

По думите на Борисов, трябва да се направи всичко необходимо, за да се постигне баланс както между партиите, така и между синдикатите и работодателите, за да се успокоят всички в държавата. От своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че трябва да се види какво е реалното състояние на държавата, защото дупката в бюджета не е никак малка и опасността е притеснителна. „Ако състоянието на държавата беше добро, БСП и ДПС щяха да стоят на власт.

Те дезертираха, защото знаят, че е много зле положението. Има големи дефицити, а най-големият проблем е със забатачените системи, най-вече по отношение на еврофондовете. Там има много необезпечени договори. 1 млрд. са неразплатените средства само по ОП „Околна среда“.

Докато няма стабилно правителство, няма да бъдат пуснати еврофондовете“, подчерта Борисов. „Дори и при Жан Виденов България не е била в толкова тежка репутационна криза спрямо международните ни партньори. За съжаление, доверието към страната ни е загубено и трябва да положим много усилия, за да го възстановим“, посочи председателят на ГЕРБ.

#ГЕРБ #БСП #ДПС #Бойко Борисов #еврофондовете #Жан Виденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници