Съмнение: „Ислямска държава” не може да бъде унищожена

Съмнение: „Ислямска държава” не може да бъде унищожена
A A+ A++ A

Министърът на външите работи на Австралия Джули Бишоп счита, че е невъзможно групировката „Ислямска държава“ да бъде напълно унищожена. Коментарът й е по повод на обявените от американския президент Барак Обама планове за коалиция от 10 държави, пише Sydney Morning Herald.

Отговаряйки на въпрос на журналист дали целта на създаващата се коалиция ще бъде унищожението на групировката, Джули Бишоп отговори „Аз мисля, че това е невъзможно. Унищожихме ли „Ал Кайда“?

Външният министър отбеляза, че групировката „Ислямска държава“ е военна сила, която има своя идеология, което се явява най-голямата трудност за западните страни, които са си поставили за цел да я унищожат. Според нея „потенциално“ джихадистите могат да станат дългосрочна заплаха, каквато е „Ал Кайда“, част от която беше първоначално и „Ислямска държава“.

Джули Бишоп подчерта, че целта на предложената от САЩ коалиция е да се опита „да спре разпространението на „Ислямска държава“ в пределите на Сирия и Ирак, за да предотврати масови убийства и потенциален геноцид“ на населението.

 

#ислямска държава #Ал Кайда #Обама #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »