Турнето на БНР с едноминутно мълчание в Бургас

Турнето на БНР с едноминутно мълчание в Бургас
Юбилейното турне „БНР НА 80“ стигна в Бургас. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Юбилейното турне „БНР НА 80“ стигна в Бургас. Музикалното събитие започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията в областта. Заместник-кметът на Община Бургас Йорданка Бенова-Ананиева прочете поздравителен адрес от кмета на града Димитър Николов.
БНР подкрепя кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев, съобщиха от БНР.

Концертът на Биг бенда на БНР и Васил Петров се състоя на откритата сцена, а изпълненията на пиеси от класическия джаз репертоар и представянето на най-новите песни от албума „Васил“ – продуциран от БНР, бяха приветствани от стотици жители на морския град.

„Концертите, посветени на 80-годишнината на БНР, показват новото лице на елитния оркестър“, каза Антони Дончев, главен диригент на Биг бенда на БНР. „Специално за Черноморския концертен тур подготвихме програма, изградена от нови пиеси, които изпълняваме с Васил Петров. В нея включихме много познати композиции от любимата ни рок група Формация „Студио Балкантон“, но специално аранжирани за Биг бенда на БНР от маестро Александър Бръзицов“, допълни Дончев.

Българското национално радио е подготвило голяма награда в чест на своя юбилей. Чисто нов пикап Great Wall Steed 5 има шанс да спечели всеки, който посети юбилейните концерти и участва в томболата на БНР, като попълни безплатен талон. Името на печелившия, който ще получи ключовете за пикапа, ще бъде изтеглено и обявено в присъствието на нотариус на 12 януари 2015 г. по програма „Хоризонт“ на БНР.

Юбилейните концерти по повод 80-годишнината на Българското национално радио – „Властелинът на ефира“, ще продължат на 12 септември в Стара Загора и на 13 септември в Пловдив.

#Йорданка Бенова-Ананиева #Биг бенда #БНР #Александър Бръзицов #Българското национално радио #Балкантон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »